Evidencija radnog vremena i kontrola pristupa za velika preduzeća

Firme koje zapošljavaju do 3200 zaposlenih predstavljaju velike poslovne sisteme za čije poslovanje je neophodna i adekvatna podrška kadrovske službe. Rad kadrovskih službi se danas teško može i zamisliti bez odgovarajućeg sistema evidencije radnog vremena i prosutnosti zaposlenih kao i kao i kadrovskih izveštaja (Human resources reports) uz pomoć kojih je moguće pratiti radno angažovanje određene strukture kadrova i po potrebi planirati i organizovati njihovu relokaciju na druge poslove.

Ovaj sistem omogućava prijavu i odjavu do 3200 zaposlenih na više pristupnih tačaka u okviru firme, što između ostalog omogućava i precizniji rad inteligentnog sitema određivanja smena, naročito u slučajevima kada se smene vremenski preklapaju, zahvaljujući primeni odvojenih čitača za prijavu i odjavu.

Ovakav sistem omogućava i laku primenu sistema kontrole pristupa prostorijama poput blagajni, laboratorija, server soba i slično gde zaposleni za pristup koristi istu karticu koju koristi za prijavu i odjavu pri dolasku i odlasku sa posla. Ovo omogućava i eventualne sigurnosne provere u slulčaju narušavanja poverljivosti ili sigurnosti u okviru pojedinih proizvodnih procesa.

Softver koji se isporučuje uz ove sisteme omogućava laku izradu izveštaja i mogućnost praćenja radnog angažovanja zaposlenih čak i sa udaljenih tačaka, gde god je lice ovlašćeno za pregled i kontrolu podataka vezanih za evidenciju radnog vremena u mogućnosti da pristupi Internetu postoji i mogućnost da kroz specijalizovani AIS Time Web Global softver proveri trenutno stanje prijavljivanja i odjavljivanja zaposlenih u firmi, kao i namenske izveštaje koji pokrivaju vremenski period koji određuje sam korisnik.

Savremeno poslovanje u kome je rad bez informacionih tehnologija već postao nezamisliv, elektronski sistemi evidencije radnog vremena predstavljaju idealno rešenje iz sledećih razloga:

  • Nije neophodno angažovanje dodatnih zaposlenih u kadrovskim službama.
  • Moguće je voditi tačnu evidenciju prisutnosti zaposlenih, odnosno vremena dolaska i odlaska sa posla.
  • Obračun zarada postaje daleko lakši i precizniji čak i za sisteme u kojima su radnici angažovani u smenama, čak i kada se vremenski preklapaju.
  • Moguće je vršiti tačne kadrovske analize koje omogućavaju preraspodelu radne snage uz maksimalnu efikasnost.
  • Mogućnost nadogradnje sistema sistemom kontrole pristupa ili sistemom kontrole rada na mašinama.

U zavisnosti od potreba i mogućnosti izvođenja neophodnih instalacija, moguće je birati između dve vrste sistema za evidenciju radnog vremena do 3200 zaposlenih:

 

AIS BASE

base_pocetnaSistem je namenjen evidentiranju radnika vremena u radnim organizacijama koje upošljavaju od 200 do 3200 zaposlenih.Sistem sadrži jedan ulazni i jedan izlazni čitač i napojnu jedinicu. Postojanje dva čitača (ulazni i izlazni) u okviru AIS BASE sistema eliminiše mogućnost slučajne greške korisnika identifikacione kartice pri očitavanju ulaza, odnosno izlaza. Više >>

 

 

 

 

AIS BASE HD

twr_pocetnaAIS BASE HD je inovativan sistem koji pored sistema radnog vremena služi i za kontrolu pristupa. Ovaj sistem je namenjen da vama i vašim zaposleni-ma ukaže na jasan uvid u spisak dolazaka i odlazaka na radno mesto. Base HD se napaja preko stalnog napajanja, dok u slučaju nestanka struje integrisana baterija napaja ovaj sistem dodatnih 8 sati, tako da i u slučaju nestanka struje nećete biti uskraćeni za evidenciju vaših zaposlenih.Više >>